söndag 16 september 2012

Inget vatten...

När vi vaknade i dag så upptäckte vi att vi inte hade något vatten alls i kranarna i huset. Jobbigt att vara utan vatten, man inser hur viktigt och värdefullt vattnet är för oss. Vi fick åka och köpa lite vatten att dricka och tvätta oss i för att sedan åka på gudstjänsten. Nu har vi kommit hem och vi har fått lite vatten av grannen. Det verkar vara något fel på motorn till vår vattentank och därför har inte vattnet fyllts på. Måste få tag på en hantverkare som kan fixa detta så snabbt som möjligt.
Annars har det hänt en hel del under veckan som gick. I onsdags var Markus på utbildning hela dagen tillsammans med kollegor, kursen gällde den kommande julgryteinsamlingen. Här är julgryteinsamlingen mycket större än i Sverige. På kursen introducerades ett alldeles nygjort dataprogram som ska användas vid insamlingen. Insamlingen håller på från början av november till en bit in i januari, alltså två månader. I Caguas kommer vi att grytan ute kl.9-9 på kanske 15-20 platser, varje dag utom söndagar. En person kommer att anställas som samordnare och under den kommande tiden kommer även en mängd insamlare att anställas, utöver dessa jobbar även frivilliga så klart.
I Lördags var sex ungdomar från kåren här med på "musica y mas" som var en heldag arrangerad av Divisionen, där ungdomarna fick öva olika instrument, sång, drama m.m. I lördags fick vi också kårens nya bil, en Toyota med åtta sittplatser. Den köptes in som ersättning för den minibuss som blev stulen några veckor innan vi kom hit. Den kommer att vara mycket smidigare att köra i vardagen än den stora "Van" som vi använt hittills. För två veckor sedan fick vi besked att Toyotan skulle komma om sex veckor men vi har bett att det skulle gå snabbare och Gud svarade på den bönen.
På bibelstudiet i torsdags talade vi om "Tio ursäkter att inte tro", vi tog upp olika saker som hindrar människor att omvända sig. Intressanta samtal och engagerade deltagare gör att bibelstudierna är en av veckans höjdpunkter.
Idag på gudstjänsten dansade Sara en lovsångs dans till musiken "tillbaka till hjärtats lovsång", tänkte spelat in det men tyvärr blev minnet på ipaden fullt.
Markus predikade om "att tillbe med sina händer" och använde sig av olika frivilliga personer för att visa de olika sätt som vi kan tillbe med våra händer:
1/ tvätta våra händer rena - be Herren om förlåtelse
2/ sträcka upp våra händer -visar att vi behöver Gud och att vi ger upp vårt eget
3/ klappa händerna - en proklamation till Honom som har segrat
4/ lägga händerna på någon och välsigna samt lägga händerna på de sjuka
5/ öppna våra händer-för att kunna ge ut till den som behöver vår hjälp men också för att kunna ta emot
I slutet visades en bild på Jesus sårmärkta händer, orsaken till vår tillbedjan. Hans sträcker ut sina händer till var och en av oss.

2 kommentarer: